• Διεύθυνση: Vourvourou, Halkidiki
  • Email: info@smileboats.gr
  • Ώρες λειτουργίας:

Υπάρχουν περισσότερες από 20 παραλίες και μέρη για να επισκεφθείτε και να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά του συμπλέγματος των νησιών γύρω από το νησί Διάπορος, άλλες με όνομα όπως για παράδειγμα Παράδεισος, Ελιά, Περιστέρι κ.α. και άλλες ανώνυμες αλλά εξίσου υπέροχες οι οποίες σας περιμένουν να της εξερευνήσετε.

Γαλάζια νερά - Διάπορος

Είναι ο Νο.1 προορισμός της περιοχής και όχι άδικα, τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα, εδώ όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Τα Γαλάζια νερά βρίσκονται ανάμεσα στα νησιά Διάπορος και “Άγιος Ισίδωρος” το βάθος του βυθού είναι περίπου 3 μέτρα ενώ της γύρω περιοχής ανεβαίνει. Αυτή η διαφορά βάθους σε συνδυασμό με την λευκή άμμο του βυθού είναι που κάνει τα Γαλάζια Νερά τον πιο δημοφιλή προορισμό της περιοχής και σίγουρα έναν από τους πιο δημοφιλείς σε όλη τη Χαλκιδική.

 

Παραλία Μυρσίνη - Διάπορος

Βρίσκεται λιγότερα από 1 ν. μίλι μακριά από τα Γαλάζια Νερά και είναι σίγουρα ένα must see σημείο του “Διάπορου”. Αν και η επίσημη ονομασία της είναι “Μυρσίνη” έχει και άλλες ονομασίες οι οποίες δόθηκαν από τους εντυπωσιασμένους επισκέπτης της, όπως “Λευκή Παραλία” ή “Χαβάη”, εξαιτίας της λευκής άμμου και των κρυστάλλινων νερών της.

Κρυφτός - Διάπορος

Ο “Κρυφτός” βρίσκεται στη βόρεια πλευρά τους νησιού “Διάπορος” και αποτελεί ένα καταφύγιο για τα σκάφη σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού, διότι η μορφολογία της περιοχής προστατεύει τα σκάφη από όλους τους ανέμους. Εκτός από την προστασία που προσφέρει, ο “Κρυφτός” είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε καθώς τα νερά του είναι μονίμως γαλήνια και διαθέτει μερικές “private” παραλίες οι οποίες έχουν φυσική σκιά από την τοπική βλάστηση.

 

Με την υπηρεσία Ολοήμερης Κρουαζιέρας και τον δικό μας καπετάνιο, μπορείτε να επισκεφθείτε πιο
απομακρυσμένους προορισμούς εντός του κόλπου του “Αγίου Όρους”.

Δημοφιλείς Προορισμοί

Διάπορος

Ο “Διάπορος” και τα μικρά νησάκια γύρο από αυτόν θα πρέπει να αποτελέσει σίγουρα μια από τις στάσεις μας στην κρουαζιέρα αυτή.

Δημοφιλείς Προορισμοί

Καβουρότρυπες

Οι “Καβουρότρυπες” βρίσκονται 16χλμ νότια της “Βουρβουρούς”, οι μικροί κόλποι με τη λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά τις κάνουν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Χαλκιδικής, σε κάποιες παραλίες έχετε πρόσβαση από το δρόμο, ενώ για κάποιες άλλες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλωτό μέσο.

Δημοφιλείς Προορισμοί

Αμμουλιανή

Η “Αμμουλιανή” απέχει 9.72 ν.μίλια (18χλμ), είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής και βρίσκεται απέναντι από την “Ουρανούπολη”. Η “Αμμουλιανή” όπως και τα νησάκια και βραχονησίδες που βρίσκονται γύρο της περιβάλλονται από γαλαζοπράσινα νερά και πολλές απομονωμένες παραλίες.

Δημοφιλείς Προορισμοί

Άγιο Όρος

Το “Άγιο Όρος” ή “Περιβόλι της Παναγιάς” βρίσκεται στο “τρίτο πόδι” της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο του Άθω, και κατά κύριο λόγο αποτελείται από Ιερές μονές και σκήτες. Η προσέγγιση και πρόσβαση στο Άγιο Όρος επιτρέπεται μόνο κατόπιν σχετικής άδειας, ενώ η παρουσία γυναικών είναι απαγορευμένη, Ωστόσο μπορείτε να παρατηρήσετε τα αξιοθαύμαστα μοναστηριακά κτίσματα από απόσταση.